MALZEMELER
1 litre süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
yarım paket vanilya
YAPILIŞI
1- Pirinç yıkanıp bir bardak su ile haşlanır (suyunu iyice çekmeli)
2-Süt ve şeker konur, 10 dakika pişirilir
3- Nişasta, yumurta sarısı yarım bardak su ile ezilir. (önce yumurta sarısını çatalla çırpıp, sonra su ve nişastayı koyun)
4- Kaynamakta olan sütlaçtan bir kaşık alıp, nişasta ile alıştırma yaptıktan sonra sütlaca konulup karıştırılır.
5- Sütlacı ateşten aldıktan sonra, vanilya ilave edilir.
6- Ateşe dayanıklı kaselere konarak içinde biraz su bulunan tepsiye dizilir ve fırında üstleri kızartılır.
7- Kızarmış sütlaçların üzerinin kuramaması için bir tepsi ile kapatılarak soğutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder