MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı yıldız şehriye
taze soğan
kırmızı biber
konserve mısır
maydanoz
havuç
zeytinyağı
tuz
limon veya nar ekşisi
YAPILIŞI
İlk iş olarak mercimeği haşlamakla başlayın. Mercimeğin üzerine çıkacak kadar suyla haşlayın ve 15 dakika sonra bu suyu dökerek kaynamış sıcak su ekleyin ve haşlamaya devam edin. Şehriyeleri de aynen makarna pişirir gibi kaynamış sıcak suda haşlayın ve süzün.
Diğer yandan taze soğanı, kırmızı biberi, maydanozu incecik doğrayın. Havucu rendeleyin. Derin bir kasenin içinde iyice karıştırın.
Haşladığınız mercimeği,şehriyeleri ve mısırı da ilave edin.
En son zeytinyağını, tuzunu ve limon suyunu ekleyerek servis edin.
NOT: Yıldız şehriye yerine aynı ölçüde bulgur da kullanılabilir ayrıca isteğe göre kuru soğan da ekleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder