MALZEMELER
1 paket boru makarna
kaşar rendesi
1 bardak ufalanmış beyaz peynir
Beşemal Sos için
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı un
YAPILIŞI
Makarnaları kırmadan bütün olarak haşlayın ve süzün. Beşemal sosu hazırlamak için tencereye sıvıyağı dökün ve unu biraz kavurun. Sütü ilave edin ve çırpıcıyla iyice çırpın. Haşladığınız makarnayı sosun içine dökün ve iyice karıştırın.
Fırın kabına göz kararı makarnanın yarısını alın ve iyice yayın. Üzerine peyniri eşit şekilde yayın ve kalan makarnayı dökün. Makarnanın arasına peynir koyduğumuz için beşemal sosa tuz eklemeye gerek yok. En üste kaşar rendesini serpiştirin.
Önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun:)
Not: Ben makarnanın arasına Erzincan tulum peyniri kullandım, tavsiye ederim. Kesinlikle daha lezzetli oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder