MALZEMELER
500 gr kuşbaşı et
1 kuru soğan
3 adet domates
kekik
tuz
karabiber
Patates Püresi İçin
4 adet orta boy patates
yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Karabiber
YAPILIŞI
İlk iş etleri bir tencereye alarak pişmeye bırakın. Su eklemeden kısık ateşte kendi suyu ile pişirin. Piyazlık doğradığınız soğanı ilave ederek biraz daha bu şekilde soteleyin. Suyunu çekince rendelediğiniz veya rondodan geçirdiğiniz domatesleri ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak suyu da ilave ederek pişirin. Biraz sulu olmalı, suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Patates püresi için; Patatesleri soyun, dörde bölün ve tuzunu da ekleyerek haşlayın. Ezdikten sonra içine tereyağı, karabiber ve sütü ekleyerek karıştırın.
Tabağınıza önce patates püresi koyun, üzerini kaşık yardımıyla biraz çukurlaştırın. Üstüne et soteyi koyun ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder