MALZEMELER
6 adet kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
3-4 adet patates
3 diş sarımsak
tane karabiber
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
tuz
YAPILIŞI
Etleri sarımsak, tane karabiber ve irice doğranmış soğanla birlikte, etlerin üzerini biraz geçecek kadar suyla düdüklü tencerede pişirin. Sonra bu suyu süzerek çorba yapabilirsiniz. Etler pişince, doğradığınız patateslerle birlikte fırın kabına dizin.
Ayrı bir kasede suyun içinde salçayı iyice ezin ve etlerin üzerinde gezdirin.
Tuzunu da ilave ettikten sonra fırına verin. Patatesler iyice pişinceye kadar pişirin.
Domates salçası yerine evde hazırlayacağınız domates sosunu da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder