Malzemeler
3 adet orta boy patates
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
karabiber
tuz
isteğe göre
salam, sucuk, sosis, maydanoz yada yeşil soğan olabilir
YAPILIŞI
Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Çok az sıvıyağda ara sıra çevirerek kızarmasını bekleyin. Bu arada süt ve unu çırparak karıştırın, yumurtayı en son koyun yoksa un topaklanıyor. Karabiber ve tuzu da ilave edin.
Patateslerin biraz kızarması yeterli, yumurtalı karışımı ekleyin ve tavanın kapağını kapatın ve ocağın altını kısın, eğer kısık ateşte pişmezse yumurtadan dolayı hemen yanıyor.
Yumurtanın iyice piştiğinden emin olduktan sonra tavanın ölçüsüne uyacak bir tabakla pişmiş olan karışımı ters çevirmeniz gerekiyor,
Yine kısık ateşte alt tarafında pişmesini bekleyin ve artık son dakikalarda üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökün ve kapağını kapatarak kaşarın erimesi bekleyin.
Ve mutlu son:)) Kızarmış ve lezzetli patatesler hazır. Sizde benim gibi çocuklara kızarmış yağlı patates yedirmek istemiyorsanız her pazar bunu yapabilirsiniz. Ben bunu içine küçük brokoli parçaları atarak bile yaptım. Gayet güzel oluyor:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder