MALZEMELER
1 su bardağı maş fasulyesi
1 kuru soğan
1 adet domates
1 adet havuç
2 diş sarımsak
maydanoz veya dereotu
Karabiber
zeytinyağı
YAPILIŞI
Hazırlık olarak önce yapılması gerekenler;
*Fasulyeleri 30 dakika sıcak sıcak suda bekletin
*Soğanları piyazlık doğrayın
*Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın
*Havucu rendeleyin
*Maydanozları incecik kıyın
Biraz sıvıyağda önce soğanları kavurun sonra domatesleri ekleyin, tuz ve karabiber ilave edin. Rendelenmiş havuçları da ekleyerek karıştırın.
Tüm bu malzemelerin üstüne maş fasulyesini de ekledikten sonra incecik doğranmış sarımsakları ve 4 su
bardağı su katın ve yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynayınca ateşi kısın ve yaklaşık 30 dakika kadar (fasulyeler yumuşayıncaya kadar) pişirin. Yemeği ateşten almadan önce maydanoz veya dereotu ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. En son servis edeceğiniz tabağa aldıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Yemeğiniz servise hazır.
Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder