7 Ekim 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI MAŞ FASULYESİ


MALZEMELER

1 su bardağı maş fasulyesi

1 kuru soğan

1 adet domates

1 adet havuç

2 diş sarımsak

maydanoz veya dereotu

Karabiber

zeytinyağı


YAPILIŞI

Hazırlık olarak önce yapılması gerekenler;
*Fasulyeleri 30 dakika sıcak sıcak suda bekletin 
*Soğanları piyazlık doğrayın
*Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın
*Havucu rendeleyin
*Maydanozları incecik kıyın


Biraz sıvıyağda önce soğanları kavurun sonra domatesleri ekleyin, tuz ve karabiber ilave edin. Rendelenmiş havuçları da ekleyerek karıştırın.


Tüm bu malzemelerin üstüne maş fasulyesini de ekledikten sonra incecik doğranmış sarımsakları ve 4 su
bardağı su katın ve yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin.


Kaynayınca ateşi kısın ve yaklaşık 30 dakika kadar (fasulyeler yumuşayıncaya kadar) pişirin. Yemeği ateşten almadan önce maydanoz veya dereotu ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. En son servis edeceğiniz tabağa aldıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Yemeğiniz  servise hazır.


Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder