MALZEMELER
500 gr mantar ( 10 adet)
1 kase kadar kıyma
3 tane domates
1 kuru soğan
maydanoz
tuz
karabiber
Üzeri için kaşar dilimleri
YAPILIŞI
Mantarları alırken büyük ve içlerinin doldurulabilir olmasına dikkat edin. İlk iş olarak mantarları 10-15 dakika haşlayın. Su koymanıza gerek yok, kısık ateşte haşlarsanız kendi suyu yeterli olacaktır.
Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin yada rondodan geçirebilirsiniz. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayın ve çok az sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra tuzu, baharatları ve en son ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Biraz pişirdikten sonra altını kapatabilirsiniz. Mantarların içini hazırladığınız kıymalı harçtan doldurun ve fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine hazırladığınız domates sosundan birer kaşık dökün. En üste kaşar dilimleri koyun.
Domates sosunu mantarların üzerini bozmayacak şekilde tepsinin kenarından tepsiye dökün. Fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder