21 Mayıs 2013 Salı

MANTARLI BÖREK

 
 
MALZEMELER
 
4 adet yufka
 
500 gr mantar
 
4 adet kuru soğan
 
tuz
 
karabiber
 
 
**** 
 
(Yufkaları ıslatmak için)
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 yumurta
 
1,5 çay  bardağı kadar sıvıyağ
 
 
YAPILIŞI
 
Önce mantarları haşlayın ve suyunu süzün. Soğanları doğrayın ve sıvıyağda soteleyin. Çok küçültmeden  kıydığınız mantarları ilave edin ve tuzunu, biberini ekleyerek birlikte soteleyin.
 
 
Yufkaları çift olarak kullanmanız gerekiyor. Yufkayı bütün olarak yayın ve hazırladığınız yoğurtlu karışımla yufkayı eşit şekilde ıslatın. Diğer yufkayı da üzerine kapatın. 12 eşit parçaya bölün.
 
Yufkaların geniş kısımlarına mantarlı harcı eşit biçimde koyun ve rulo şeklinde sarın.
 
 
Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 Yufkaları ıslatmak için kullandığınız yoğurtlu harcınız artarsa yumurta sarısını bunun içine kırarak da böreklerin üzerine sürebilirsiniz.
Resimde görüldüğü gibi, bıçak yardımıyla üzerlerini açmayı unutmayın.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder