22 Mayıs 2013 Çarşamba

PÜRELİ PAZI DOLMASI

 
 
 
MALZEMELER
 
1 bağ pazı
 
3 patates
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
 
karabiber
 
kırmızı toz biber
 
pul biber
 
tuz
 
 
 
SOS İÇİN
 
1  kase yoğurt
nane
pul biber
 
 
 
 YAPILIŞI
 
Patatesleri haşlayarak püre haline getirin. Tuzunu ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Diğer tarafta közlediğiniz biberleri ince şeritler halinde uzunlamasına kesin. Bunu yaparken pazı yapraklarının büyüklüğüne göre ayarlamaya çalışın. Pazı yapraklarını  derin bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atın ve biraz yumuşayana kadar pişirin. Sonra yaprakların içine patates püresi sürün ve üzerine kırmızı biber koyun, sarma  sarar gibi sarın.
 
Sarma işlemi bitince hepsini ortadan ikiye keserek servis tabağına dizin.
 
Üzerine nane ve pul biber gezdirdiğiniz yoğurt ile servis edin.
 
AFİYET OLSUN:)))
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder