MALZEMELER
3 yumurta akı
1 su bardağı şeker
bir tutam tuz
YAPILIŞI
Yumurta akını, tuzu ve şekeri bir tencereye koyun. Tencereyi ocağın en küçük gözüne koyup altını kısın. Hiç beklemeden hemen mikserle 10 dakika boyunca önce düşük, sonra hızlı devirde çırpın. Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika daha çırpın.
Mikseri kaldırdığınızda karışımın düşmemesi gerekiyor, mikserin ucunda kalıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Hemen sıkma torbasına alın veya bir başka kaba koyun ki, tencerenin sıcaklığıyla yumurta pişmesin. Sıkma torbasına karışımdan doldurup, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine sıkarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında 100 derecelik ısıda 50 dakika kadar pişirin.
Mikseri kaldırdığınızda karışımın düşmemesi gerekiyor, mikserin ucunda kalıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Hemen sıkma torbasına alın veya bir başka kaba koyun ki, tencerenin sıcaklığıyla yumurta pişmesin. Sıkma torbasına karışımdan doldurup, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine sıkarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında 100 derecelik ısıda 50 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder