MALZEMELER
2 adet bostan patlıcanı
250 gr kıyma
3 adet domates
1 adet kuru soğan
maydanoz
tuz
karabiber
SOS İÇİN
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
YAPILIŞI
Patlıcanları bir parmak genişliğinde halkalar halinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Daha sonra kurulayarak kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Daha sonra fırın tepsisine dizin. Patlıcanların üzerini çatal yardımıyla çukurlaştırın
Ayrı bir tavada kuru soğanı soteleyin ve kıymayı ekleyerek kavurun. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri, doğranmış maydanozu, tuz ve baharatları ekleyin ve pişirin.
Patlıcanların üzerine hazırladığınız harcı eşit miktarda bölüştürün.
Üzerlerine halka şeklinde doğranmış domates dilimlerini dizin.
Ayrı bir kasede salçayı su ile ezin ve patlıcanların üzerine gezdirin. Fırında yarım saat kadar pişmesi yeterli. Suyu kaynamaya başlayınca pişmiş demektir.
Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder