MALZEMELER
4 yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı tepeleme un
yarım çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı tepeleme un
içine koymak için yeterince muz
Krema Malzemeleri
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
200 gr krema
1 paket vanilyalı puding
200 gr krema
Dış kaplama malzemesi
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
Hindistan cevizi
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
***Önce yumurtanın beyazlarını kar gibi
oluncaya kadar mikserle çırpın.
Sarılarını da şekerle birlikte ayrı bir kapta çırpın. Diğer malzemeleri
de yumurta sarısının içine ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı yumurta beyazı ile karıştırın.
Karıştırma işlemini yaparken spatula kullanın ve yumurta aklarının sönmemesine
dikkat edin.
***Hazırladığınız kek karışımını istediğiniz bir kalıba döktükten sonra
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
***Krema için pudingi 2,5 su bardağı süt ile pişirin ve ılınması için bir kenara alın. Ilındıktan sonra içine kremayı katıp, mikserle çırpın. Krem şantiyi de sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
***Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz katları sade sütle ıslattıktan sonra, kremadan bolca
ara kata sürün ve üstüne muz dilimlerini aralıksız yerleştirin. Kekin diğer yarısını da sütle
ıslattıktan sonra üstüne kapatın.
***Artan krema ile pastanın üstünü tamamen kaplayın ve yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra, kremanın üstünü krem şanti ile kaplayın ve bolca hindistan cevizini pastanın üstüne yayın.
***Artan krema ile pastanın üstünü tamamen kaplayın ve yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra, kremanın üstünü krem şanti ile kaplayın ve bolca hindistan cevizini pastanın üstüne yayın.
***Üstünü dilediğiniz şekilde, krema veya şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.
Ben damla çikolatalarla süsledim. Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli
olacaktır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder