9 Nisan 2014 Çarşamba

ÇİLEKLİ TART

 
 
 
MALZEMELER
 
250 gr margarin
 
2 yumurta
 
1 kahve fincanı süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı un
 
yarım çay kaşığı karbonat
 
1 paket vanilya
 
KREMA İÇİN
 
2 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yumurta
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
 
ÜZERİ İÇİN
 
Çilek
 
Antep fıstığı
 
 
YAPILIŞI
 
Margarini eritin. Şeker ve sütü ilave edip mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyin. Unu ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında ters çevrildiğinde ortası çukur olan tart kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
 
Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede çırpıcıyla karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce margarini ekleyip karıştırın. Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkartın ve ortasındaki boşluğa hazırladığınız kremayı doldurun.
 
Çileklerin saplarını temizleyin ve uzunlamasına dilimleyerek tartın üzerine dizin.
 
Antep fıstığı serpiştirerek süsleyin. Ben kullanmadım ama isterseniz çileklerin üzerine tart jölesi de dökebilirsiniz.
 
 
Afiyet olsun:)
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder