13 Haziran 2016 Pazartesi

TRİLEÇE TATLISI


TRİLEÇE TATLISI



Eveeet meşhur Arnavut tatlısı, diğer adıyla üç süt tatlısı. Manda, keçi ve koyun sütü ile hazırlanan bir sosla ıslatılıyormuş. Orijinal koyun sütünü bulduk da manda ve keçi sütü kaldı:) Ben  yeni nesil bir tarif yapıcam, Sosunu krema ve  inek sütüyle yapıcaz.:)) Keki pişirip, sütle ıslattıktan sonra karamel sosla servis ediliyor. Karamel tarifini yazmıycam, çünkü hazır satılan herhangi bir sosla ( carte d'or marka karamel, meyve ya da çikolata soslarıyla) deneyebilirsiniz. 


MALZEMELER

5 yumurta

10  yemek kaşığı toz şeker

10 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

yarım su bardağı sıvı yağ


SOS MALZEMESİ

5 su bardağı süt

1 paket sıvı krema

3 yemek kaşığı toz şeker


YAPILIŞI

Yumurtaların sarısını ve beyazları farklı kaselere ayırın.





 Ayrı ayrı 5 kaşık şekerle çırpın.


 Beyazların iyice köpürmesi gerekiyor. 



Çırptığınız yumurta sarılarına diğer malzemeleri de ekleyerek mikserle çırpın. En son çırptığınız yumurta aklarıyla karıştırın ama bu işlemi mikserle değil, bir spatula yardımıyla yapın.

 Büyük dikdörtgen kalıbı yağlayın ve hamuru dökün. 



180 derecede 1-2 dk. ısıttığınız fırında pişirin. 



Diğer tarafta süt, krema ve şekeri karıştırın. 


Kek iraz soğuduktan sonra dilimleyin ve sütlü karışımı bir kepçe yardımıyla dökün.


İyice soğuduktan ve sütü çektikten sonra dolaba koyun. 1-2 saat sonra servis yapabilirsiniz.



Kekin bu şekilde sünger gibi olması gerekiyor.


Afiyet olsun:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder