1 Ocak 2014 Çarşamba

MIHLAMA

 
 
MALZEMELER
 
500 gr Trabzon tel peyniri
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı mısır unu
 
1 su bardağı sıcak su
 
 
YAPILIŞI
 
Önce tereyağını eritin ama yakmamaya dikkat edin. İyice eriyip köpük köpük olunca mısır ununu dökün ve kaşıkla karıştırarak biraz kavurun. Çok kararmamasına dikkat edin. Sıcak suyu ilave edin, fokurdamaya başlayınca peynirleri ekleyin.
 
Önce biraz karıştırarak erimesini sağlayın. Altını kısarak kendi halinde pişmeye bırakın.
 
Sakız gibi uzuyorsa mıhlamanız hazır demektir.
 
 
Afiyet olsun:))
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder