1 Ocak 2014 Çarşamba

PATATES PÜRELİ ET SOTE

 
 
MALZEMELER
 
500 gr kuşbaşı et
 
1 kuru soğan
 
3 adet domates
 
kekik
 
tuz
 
karabiber
 
 Patates Püresi İçin
 
4 adet orta boy patates
 
yarım su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
 
Karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
İlk iş etleri bir tencereye alarak pişmeye bırakın. Su eklemeden kısık ateşte kendi suyu ile pişirin. Piyazlık doğradığınız soğanı ilave ederek biraz daha bu şekilde soteleyin.  Suyunu çekince rendelediğiniz veya rondodan geçirdiğiniz domatesleri ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak suyu da ilave ederek pişirin. Biraz sulu olmalı, suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Patates püresi için; Patatesleri soyun, dörde bölün ve tuzunu da ekleyerek haşlayın. Ezdikten sonra içine tereyağı, karabiber  ve sütü ekleyerek karıştırın.
Tabağınıza önce patates püresi koyun, üzerini kaşık yardımıyla biraz çukurlaştırın. Üstüne et soteyi   koyun  ve servis edin.
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder