22 Mayıs 2014 Perşembe

HAVUÇLU KEK

 

 
MALZEMELER
 
3 yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı rendelenmiş havuç
 
1 su bardağı ceviz içi
 
YAPILIŞI
 
İlk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpın. Vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp eleyerek ekleyin. Mikserle çırpın. En son havuç ve cevizi ilave edin ve kaşıkla karıştırın.  
 
Yağlanmış kalıba dökün ve önceden ısıttığınız fırında 160 derecede pişirin.
 
 Üzerine toz tarçın serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
Afiyet olsun:)
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder