7 Ekim 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI POĞAÇA


 

MALZEMELER

2 yumurta

1.5 su bardağı ılık süt

1 paket yaş maya

1.5 su bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

4 yemek kaşığı toz şeker

Krem çikolata

Aldığı kadar un

Üzeri için yumurta sarısı

YAPILIŞI

İlk olarak, yoğurma kabında ılık sütün içinde mayayı eritin. Sonra diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde bir yandan yoğurarak ekleyin ki fazla un koymadan yumuşak bir hamur elde edebilesiniz. Hamur hazır olunca üzerine hafif nemli bir bez örterek 1 saat mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizin içinde açın. Nutella veya başka bir krem çikolata olabilir, çay kaşığı yardımıyla hamurun ortasına koyarak kapatın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kapanan yerleri aşağıya gelecek şekilde dizin.. Üzerine yumurta sarısı sürün ve yaklaşık 15-20 dakika kadar beklettikten sonra, fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.  
Afiyet olsun:))


Not: Malzeme listesinden sadece çikolatayı çıkararak, aynı hamurla peynirlisini de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder