2 Ekim 2013 Çarşamba

YOĞURTLU ŞAKŞUKA


MALZEMELER

3 adet patlıcan

3 adet domates

3 adet sivri biber

tuz

karabiber

sarımsak

yoğurt

YAPILIŞI

Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Tencerede biraz sıvıyağda önce patlıcanları soteleyin. İnce doğradığınız biberleri ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin. En son kabuklarını soyarak doğradığınız domatesleri ilave edin ve biraz suyunu çekene kadar pişirin.

Bu arada sadece tuzunu ekleyin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Patlıcanlı karışımın soğumuş olması gerekiyor. Servis edeceğiniz tabağın içinde yoğurtla birlikte karıştırın. Karabiberi de istediğiniz ölçüde dökün. Soğuk şakşukanız hazır.



Afiyet olsun:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder