19 Aralık 2013 Perşembe

ELMALI TART

 
 
MALZEMELER
 
250 gr margarin
 
3.5 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 yumurta
 
***
4 tane elma
 
1.5 su bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
ceviz içi
 
 
YAPILIŞI
 
Oda sıcaklığında beklemiş margarini, unu, kabartma tozunu ve pudra şekerin iyice karıştırıp, çırpılmış yumurtayı ekleyin ve yoğurun. Alüminyum folyoya sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
 
 Bu sırada elmalı harcı hazırlayın. Elmaları rendeleyin, şekeri ve tarçını ilave ederek pişirin. Ceviz içini ekleyin ve soğumaya bırakın. Dolapta beklettiğiniz hamurun beşte birini ayırın.
 
 Kalan hamuru, yağlanmış tart kalıbına eşit şekilde iyice bastırarak yayın.
 
 Fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişmiş olan tart hamurunun üzerine elmalı harcı dökün ve eşit şekilde düzeltin.
 
Ayırdığınız hamuru istediğiniz şekilde kullanarak tartın üzerini süsleyin. Uzun şeritler keserek örgü de yapabilirsiniz. Ben kurabiye kalıplarıyla kalpler yaptım.
 
 
Afiyet olsun:))
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder