5 Aralık 2013 Perşembe

PATATES DOLMASI

 
 
MALZEMELER
 
3 adet patates
 
200 gr kıyma ( 1 kase kadar)
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
pul biber
 
tuz
 
karabiber
 
üzeri için kaşar peynir rendesi
 
süslemek için maydanoz
 
YAPILIŞI
 
Patatesleri soyun, ikiye bölün ve haşlayın.
 
Haşladıktan sonra içlerini oyarak boşaltın.
 
Ayrı bir tavada biraz sıvıyağda soğanı soteleyin. Kıymayı ekleyerek biraz kavurun. Salçayı ve diğer baharatları koyun. Biraz pişirdikten sonra, hazırladığınız patateslerin içine doldurun.
 
Üzerlerine kaşar rendesi koyun.
 
 
 
Sadece kaşarların erimesi için 10 dakika kadar fırında pişirin. Servis ederken kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun:))
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder