28 Mart 2014 Cuma

ŞEKER HAMURUNDAN KURABİYE

 
 
KURABİYE İÇİN MALZEMELER
 
200 gr tereyağı
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı nişasta
 
1 yumurta
 
1 paket vanilya
 
Süslemek için renkli şeker hamurları
 
YAPILIŞI
 
Tereyağı, yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Krema kıvamına gelince un, vanilya ve nişastayı ekleyerek hamuru hazırlayın. Streç filme sararak veya buzdolabı poşetine koyarak dolapta 1 saat bekletin. Hamurunuzu yağlı kağıt arasında açın.
 
 
Çeşitli kurabiye kalıplarıyla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
 

 
180 derecede ısınmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
 
 
*Şeker hamuruyla çalışırken ufak parçalar alarak açın ve geri kalan hamuru kesinlikle açıkta bırakmayın hemen streçle tekrar sarın.
 
*Hem kurabiye hamurunu hem de şeker hamurunu yağlı kağıt arasında açın; yağlı kağıt arasında açarsanız kestiğiniz şekilleri bozmadan kaldırabiliyorsunuz. Şeker hamuru merdaneye ve tezgaha yapışıyor.
 
 
*Kurabiyelerin üzerine  şeker hamurlarını yapıştırmak için bal sürün ama çok fazla değil. Sadece yapışmalarını sağlamak için.
 
 
 
*Kurabiyelere çubukları sokarken dikkatli olun çünkü şekli bozulabiliyor, bunu pişince daha iyi anlıyorsunuz:) Çubuksuz yapmanızı tavsiye ederim...
 

 
Afiyet olsun:)
 

 
***
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder