25 Mart 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANA

 
 
MALZEMELER
 
500 gr. brüksel lahana
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet orta boy havuç
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 çay bardağından biraz az pirinç
 
2 adet küp şeker (1 tatlı kaşığı)
 
tuz
 
 
YAPILIŞI
 
İlk iş lahanaları yıkayın ve ortadan ikiye bölün, çok küçük olanları bölmeden kullanabilirsiniz.
 
 
Soğanları piyazlık doğrayın ve biraz zeytinyağında soteleyin. Yarım ay şeklinde doğradığınız havuçları ekleyerek karıştırın. Salçayı da ilave edip biraz karıştırdıktan sonra lahanaları ekleyin. Limon suyu, tuz, şeker ve pirinci katarak hafif karıştırın. Yemeğin üstüne geçmeyecek kadar su ilave ederek pişirin.
 
 
Afiyet olsun:))
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder