22 Ağustos 2014 Cuma

ÇİKOLATALI KURABİYE

 
 
MALZEMELER
 
 250 gr margarin yada tereyağı
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
 
1 yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
4 su bardağı un
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini şeker ile karıştırın krema kıvamına gelince yumurta sarısını ekleyin. En son un, ceviz içi ve vanilyayı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Unu önce 3 bardak kullanın. Hamurun kıvamına göre son bardağı ilave edin. Belki yarım bardak da yeterli olur. (unun markasına, tereyağı yada margarin kullanmanıza göre un miktarı değişebilir)
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın. Parmağınızla veya çay kaşığının arkasıyla küçük çukurlar açın. Bu şekilde pişirin. Piştikten sonra içlerini nutella veya herhangi bir krem çikolatayla doldurun.
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder