11 Mart 2013 Pazartesi

İRMİK TATLISI değil PASTASI

 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 litre süt
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
 
Hindistan cevizi
 
2 adet muz
 
2-3 adet kivi
 
 
Üst Krema İçin
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
1 paket krem şanti
 
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
 
 
YAPILIŞI
 
 
Süt, şeker, irmik ve vanilyayı bir tencerede ara sıra karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içine tereyağını koyarak karıştırın. Tatlı hazır. Bu arada üst kremasını hazırlayın. Yoğurt, krem şanti ve pudra şekerini bir kaşık yardımıyla karıştırarak krema kıvamına getirin. Tatlı ile birlikte dolapta soğutun.
 
Cam bir tabak yada tepsinin içine streç film yayın ve tatlının yarısını dökün, üzerine dilimlediğiniz muzları dizin.
 
Tatlının kalan kısmını da muzların üzerine dökün ve biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 1-2 saat beklemesi yeterli. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin
 
Üzerini hazırladığınız krema ile düzgün bir biçimde kaplayın. Kremanın üzerine bolca Hindistan cevizi serpin. Süsleme kısmı size kalmış, istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder