4 Mart 2013 Pazartesi

TERBİYELİ KUZU HAŞLAMA



 
 
 
MALZEMELER
 
1 kg kemikli kuzu eti
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet havuç
 
2 adet patates
 
1 limon suyu
 
1 yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı un
 
tuz
 
karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
 
Etleri tencereye koyarak 3-4 su bardağı suyla haşlanmasını bekleyin, üzerindeki köpükleri almayı unutmayın. Etler biraz yumuşayınca halka şeklinde doğranmış havuçları, irice doğranmış patatesleri ve piyazlık doğranmış soğanları, tuz ve karabiberi  de ekleyin. Yemeğin sulu olması gerekiyor. Eğer suyunda azalma olursa kaynamış sıcak su ilave edin. Sebzeler de pişince sıra terbiye etmekte. Bir kasenin içinde limon suyuna, unu ve yumurta sarısını ekleyip çatalla iyice çırpın. Yemeğin suyundan biraz ekleyin ve alıştırma yapın sonra da yemeğe karıştırın. Ekşili kuzu haşlamanız hazır...
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder