6 Haziran 2013 Perşembe

FESELLİ yada GÖZLEME


 
MALZEMELER
 
3 kase un
 
1 kaşık kuru maya
 
su
 
tuz
 
Tereyağı
 
Sıvıyağ
 
 
YAPILIŞI
 
Mayayı çok az şekerli ılık suda eritin. Unu  yeteri kadar tuzla karıştırarak havuz şeklinde açın, içine eriyen mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayın. İhtiyaç duydukça su ekleyin ve hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurunuzu biraz dinlendirdikten sonra küçük bezelere ayırın.

 
Bezeleri tek tek açarak resimlerde görüldüğü gibi tereyağı ve sıvıyağ karışımıyla yağlayarak bohça şeklinde kapatın ve buzdolabına kaldırın. Yarım saat kadar beklemesi yeterli.
 
 
Dolaptan çıkardığınız hamurları tekrar açın ve tavada veya sac üzerinde önlü arkalı kızartarak pişirin. Pişirme sırasında gözlemelerin üzerini yağlamanız gerekiyor. Üzerine açtığınız deliklerden damlalar halinde yağ akıtabilirsiniz. Bu ölçülerle yapıldığında 5-6 adet gözleme yapabilirsiniz.
 
 

 

1 yorum: