12 Haziran 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

 
MALZEMELER
 
1 kg dolmalık biber
 
2 tane soyulmuş domates
 
2 su bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
2 tatlı kaşığı kuru nane
 
2 tatlı kaşığı tarçın
 
yarım demet maydanoz
 
yarım limon suyu
 
2 adet kesme şeker
 
yarım su bardağı sıvıyağ
 
tuz, karabiber 
 
1 su bardağı sıcak su
 
SOS İÇİN
 
2 adet domates
2 su bardağı su
 
YAPILIŞI
 
Sıvıyağda soğan ve fıstıkları kavurun, yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinç tane tane olana kadar kavurun. Maydanoz hariç bütün malzemeyi ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. En son maydanozu ekleyin ve soğumaya bırakın. Biberlerin içlerini boşaltarak hazır edin. Fazla bastırmadan içlerini harçla doldurun. Tencereye dizin. Domatesleri rondodan geçirin ve suyla karıştırarak biberlerin üzerinden gezdirin.
 
Ara sıra suyunu kontrol ederek pişirin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder