5 Haziran 2013 Çarşamba

UN HELVASI



MALZEMELER

200 gr. margarin

2 su bardağı un

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1.5 su bardağı toz şeker


YAPILIŞI


Şeker, su ve sütü iyice karıştırın. Şeker tamamen erimiş olmalı. Yayvan bir tencerede yağı eritin
 ve unu ilave ederek kavurmaya başlayın. Biraz yorucu bir iş ama un kahverengi oluncaya dek yakmadan devam etmeniz gerekiyor. Renk tamamen değişince hazırladığınız sütlü şerbeti ilave edin ve hızlı bir şekilde suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. İlk önce çorba gibi görünüyor, olmadı diye düşünebilirsiniz ama sonra suyunu çekince helvaya benzemeye başlıyor. Nasıl servis edeceğiniz size kalmış. Büyük bir tepsiye döküp, dilimleyerek de olabilir. Ben küçük kaselere koyup ters çevirdim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder