28 Haziran 2015 Pazar

ÇİÇEK BÖREK


Yine malzeme listesi olmayan bir tarif. Yufka ile yapılan her hangi bir börek aslında. Harç olarak ne isterseniz onu hazırlayın. Burada göstermek istediğim aslında sadece şekil. Her zaman yapılan gül böreği ya da tepsi böreği dışında farklı bir görüntü oluyor. 

Yufkaları ıslatmak için süt ve sıvı yağ karışımı hazırlayın. Islattıktan sonra aşağıdaki gibi şekil verin.



  Ters çevirip tepsiye koyduğunuzda bu şekilde görünmesi gerekiyor.


Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin ve pişirin.


Bir kaç tane hazırlayıp buzluğa atarsanız, acil durumlarda elinizin altında hazırda bulunur.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder