9 Mart 2013 Cumartesi

DİLİMLİ PATATES BÖREĞİ


MALZEMELER
3 yufka
4 tane büyük patates
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
3 yemek kaşığı erimiş soğumuş tereyağı
tuz ve pulbiber
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın ve  ezin. İçine süt, yumurta, erimiş tereyağı, kaşar ve tuz ekleyin. Karıştırarak  içi hazırlayın. Yufkayı tüm olarak yayın ve hazırladığınız patatesi ince bir tabaka halinde yufkanın üzerine sürün. Diğer yufkaları da üst üste koyarak aynı şekilde hazırlayın.
Rulo şeklinde sarın, ortadan ikiye kesin ve bir tepsiye alarak buzdolabına kaldırın. Ben bu böreği akşamdan hazırlayıp,  dolapta bir gece beklettikten sonra ertesi gün pişiriyorum. Buzlukta daha uzun süre saklayabilir ve misafirleriniz geldiği zaman çıkartıp pişirebilirsiniz.



Pişirme zamanı geldiğinde rulodan dilimler keserek tepsiye dizin.



Dilimlerin üzerine kaşar rendesi ve pulbiber serperek önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.




2 yorum: