25 Şubat 2013 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ

  
MALZEMELER
 
1 litre süt
 
Yarım su bardağı pirinç
 
1 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
2 yumurta sarısı
 
yarım paket vanilya
 
YAPILIŞI
 
1- Pirinç yıkanıp bir bardak su ile haşlanır (suyunu iyice çekmeli)
 
2-Süt ve şeker konur, 10 dakika pişirilir
 
3- Nişasta, yumurta sarısı yarım bardak su ile ezilir. (önce yumurta sarısını çatalla çırpıp, sonra su ve nişastayı koyun)
 
4- Kaynamakta olan sütlaçtan bir kaşık alıp, nişasta ile alıştırma yaptıktan sonra sütlaca konulup karıştırılır.
 
5- Sütlacı ateşten aldıktan sonra, vanilya ilave edilir.
 
6- Ateşe dayanıklı kaselere konarak içinde biraz su bulunan tepsiye dizilir ve fırında üstleri kızartılır.
 
7- Kızarmış sütlaçların üzerinin kuramaması için bir tepsi ile kapatılarak soğutulur.
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder