21 Şubat 2013 Perşembe

TAVUK GÖĞSÜ (yalancı:))




Bugün çok eski bir tatlı tarifimi paylaşmak istiyorum, arkadaşım Berna'dan 12-13 yıl önce aldığım tavuk göğsü tarifi. Önceleri sadece kendim için yaptığım bu tatlı şimdi çocukların vazgeçilmezi oldu artık. Okul dönüşünde çocukların, özellikle de Gökdeniz'in bayıla bayıla yediği güzel bir sütlü tatlı.

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 kahve fincanı un
Vanilya
yarım paket margarin
YAPILIŞI

Tarifin orijinali böyle ama ben margarin yerine sıvıyağ kullanıyorum. Kıvamında yada lezzetinde bir değişiklik olmuyor. Margarin yerine yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ kullanabilirsiniz.

İlk iş, yağda unu birazcık kavurmak, rengi çok  değişmeden sütü ilave edin. Çırpıcı ile karıştırarak şekeri de ekleyin ve koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ateşten alıp, vanilyayı ekleyin ve mikserle önce düşük ayarda 3-5 dakika, sonra yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Bence bütün püf noktası burda, hızlıca karıştırmadan mutlaka önce düşük sonra hızlı çırpmak gerekiyor.

Büyük bir cam tepsiye dökerek dilimleyerek de servis yapabilirsiniz. Kaselere koyup ters çevirerek de yapabilirsiniz. Fırsat bu fırsat çocuklara yanında ne vermek istiyorsanız onları da tabaklara ekleyip yedirebilirsiniz:))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder