27 Şubat 2013 Çarşamba

KUZU YÜREK KAVURMA

 
 
 
(4 Kişilik)
 
MALZEMELER
 
2 adet kuzu yürek
1 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet patates
tuz
karabiber
yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
 
YAPILIŞI
 
Öncelikle patatesleri soyarak ikiye bölün ve tuzunu da atarak haşlayın. Patatesler haşlanırken, yüreğin dış zarını soyarak kuşbaşı doğrayın. Biraz yağda önce kısık ateşte pişirin. Piyazlık doğranmış soğanları ekleyin iyice kavurun.  
 
Patates püresini hazırlamak için, haşlanmış patatesleri çatalla ezerek sütü ve tereyağını ekleyin. Karabiberini de ilave edin ve püreniz hazır olsun.
 
 
İyice kavurduğunuz kuzu yüreğin içine rendelediğiniz veya rondodan geçirdiğiniz  domatesleri de ekleyin ve 10 dk. daha pişirin.
 
Patates püresi soğumadan hemen  pişmiş olan kuzu yüreğini  üzerine alarak sıcak servis yapın
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder