20 Şubat 2013 Çarşamba

 
Öncelikle pilavımızı hazırlıyoruz. Daha sonra tuz, karabiber ve kıymayı karıştırarak minik köfteler yapıyoruz. Bunun için avucunuzun içi kadar kıyma yeterli, köfteler minik yani fındık kadar olmalı. Köfteleri kızartarak pilava ekliyoruz, son olarak kızgın yağa çam fıstıklarını atıp çıkartıyoruz çünkü çok çabuk yanıyorlar:) Fıstıkları ve köfteleri pilava ekleyerek karıştırıyoruz ve şekil alması için çok bastırmadan kek kalıbına koyuyoruz ve hemen ters çeviriyoruz. Pilavımız hazır. İsteğe bağlı olarak 2-3 parça tavuk butundan jülyen kesilmiş etleri mantar, kırmızı ve yeşil biberle pişirerek pilavın yanına servis edebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder