22 Şubat 2013 Cuma

TİRAMİSU

 

Malzemeler
5 tatlı kaşığı toz şeker
5 tatlı kaşığı granül kahve
1 su bardağı ılık su
Hazır pasta tabanı
Krema Malzemesi
1 kutu labne peynir (200 gr)
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
500 gr süt
Yapılışı
1 su bardağı ılık suya şeker ve kahve konularak karıştırılır. Şeker ve kahve iyice erimeli.
İki parça halindeki kekin altı ve üstü bu karışımla ıslatılır. Ayrı bir tencerede süt, un, şeker, vanilya, yumurta sarıları  iyice çırpılarak kısık ateşte pişirilir. Krema piştikten sonra labne peynir eklenerek iyice karıştırılır. Kremanın 3/4 ü, önce kekin alt tabanına kalın bir şekilde yayılır. Kalan kremanın tamamı üsteki kekin üzerine düzgün, pürüzsüz ve  kek görünmeyecek şekilde sürülür. Kremanın düzeltilmesi  için spatulanın ıslatılması gerekli. Daha sonra buzdolabında 2-3 saat bekletilmeli. En son servis edilirken kakao ile tüm yüzeyi kaplanmalı. Ben bu işlemi çay süzgeci ile yapıyorum.


NOT: Ben bu tarifi kedidili ile de denedim ama benden tavsiye hazır kek kullanmanız...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder