20 Şubat 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

 
   
    MALZEMELER
 1 yemek kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
    1 limon suyu
 1 kavanoz hazır garnitür
   15-20 adet arpacık soğan
 6 adet enginar
Biraz tuz
                                                             


 
 Önce arpacık soğanları sonra garnitürü biraz sıvıyağda pişirin.15-20 dakika yeterli. Sonra enginarların içine hazırladığımız garnitürü doldurun. Tencerenin içine enginarları dizin, kalan garnitürü tencerenin içine ilave edebilirsiniz. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve tozşekeri karıştırarak her bir enginarın üzerine gezdirin. Enginarların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayınca yemeğiniz hazır. Servis için soğumaya bırakın, tercihe göre üzerine ayrıca zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
 


 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder