6 Nisan 2013 Cumartesi

BAYATLAMAYAN TIRTIL KURABİYE





MALZEMELER
 
2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı nişasta
1 Su bardağı kızdırılmış sıvıyağ
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tırtıl kurabiye kalıbı
 
YAPILIŞI
 
Yumurtaları ve şekeri karıştırın, karışıma nişastayı ekleyin.


 Kızdırılmış sıvıyağı hamuru pişirmemesi için yavaş yavaş dökmelisiniz ve dökerken de hamuru çırpıcı yardımıyla karıştırmanız gerekiyor.


Yağın kızdırılmış olması kurabiyenin  ağızda dağılması ve bayatlamaması için önemli bir püf noktası!! Karıştırarak soğuttuğunuz karışıma kabartma tozu ve un ekleyerek elle yoğurun.

 
Hamur çabuk sertleşen bir hamur olduğu için çok fazla un eklemeyin, kendisini toparlaması için daha fazla yoğurmanız gerekiyor. Elde ettiğiniz hamurdan parçalar alarak kurabiye kalıbı yardımıyla uygun ebatlarda tırtıllar keserek tepsiye dizin.


 175 derece fırında  pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz tırtılları olduğu gibi veya bir kısmını çikolata sosuna batırarak veya iki kurabiyenin arasına dolgu koyup kapatarak servis edebilirsiniz.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder