4 Nisan 2013 Perşembe

MAKARNA SALATASINDAN KAPLUMBAĞA:)

 
 


 
 
 
MALZEMELER
 
yarım paket makarna
 
konserve mısır
 
maydanoz
 
1 havuç rendesi
 
yoğurt
 
mayonez
 
2-3 adet salatalık
 
1 yumurta
 
karanfil
 
tuz
 
YAPILIŞI
 
Makarnayı haşlayın ve süzün. Hazırladığınız mayonezli yoğurtla birlikte karıştırın. İçine rendelenmiş havuç, ince doğranmış maydanoz ve mısırı ilave edin. Aslında buraya kadar her zaman yaptığımız bildik makarna salatası. İçine koyacağınız malzeme tamamen size kalmış. Derince bir kasenin içine dökün ve buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletin.
 
 
Servis tabağına ters çevirin. Yuvarlak doğradığınız salatalıklarla bütün makarnayı kaplayın.
 


Haşlanmış yumurtaya karanfilleri  saplayın böylece kaplumbağanın kafasını yapmış oldunuz . Kaplumbağanın kafasını oluşturacak şekilde yumurtayı yerine koyun.
 

Salatalıktan ayaklarını da hazırlayın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder