5 Nisan 2013 Cuma

Mutlu'nun coco starı

 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
HAMURU İÇİN
 
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 yumurta
1yumurtanın sarısı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
 
İÇ HARCI
1 yumurtanın akı
1su bardağı hindistan cevizi
1su bardağı şeker
 
ŞERBET
1 bardak sıcak su
3 Çorba kaşığı şeker
 
ÜZERİ İÇİN
Hazır çikolata sosu
 

YAPILIŞI

 
Hamur malzemelerini sırasıyla karıştırıp yoğurun  ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ayrı bir yerde iç malzemelerini karıştırarak iç harcını hazırlayın.
Hamurdan küçük parçalar alarak poğaça yapar gibi içine hindistan cevizli harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun ve poğaça kapatır gibi kapatıp yuvarlayarak tepsiye dizin.
180 derece fırında üzeri hafif çatlayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Hamur  kakaolu olduğu için yandığını anlayamayabilirsiniz bu yüzden ara ara kontrol ederek yakmadan pişirin:))
Şerbeti hamurlar piştikten sonra hazırlayın çünkü  kurabiyeler ve şerbet de sıcak olmalı, kurabiyeleri  servis edeceğiniz tabağa  aldıktan sonra hazırlanan şerbeti kurabiyelerin  üzerine tek tek kaşık yardımıyla dökün.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerindeki tarife göre hazırladığınız çikolata sosunu sıcak olacak şekilde yine  kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine gezdirin.
Son olarak üzerlerini hindistan ceviziyle süsleyin
 
Yapımı  biraz zahmetli ama tadı harika, afiyet olsun :) :)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder