21 Şubat 2013 Perşembe

HÜNKAR BEĞENDİ

 
 
 
MALZEMELER
 

300 gr kuzu  kuşbaşı

2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet kuru soğan
2 tane rendelenmiş domates
2.5 su bardağı sıcak su
kekik
tuz
Etleri tencereye koyun ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince, tereyağını ve doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun. 2 tane rendelenmiş domates, kekik ve 2.5 bardak sıcak suyu ilave edin ve  etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağ
4 adet közlenmiş patlıcan
1.5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı rendelenmiş
 kaşar
tuz
Etlerin pişmesine yakın ayrı bir tencerede tereyağını eritin içine unu ekleyerek sararana kadar çırpıcıyla karıştırarak kavurun. Sütü ilave edin ve bir yandan da çırpmaya devam edin. Koyulaşınca ateşten alın ve patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.  Hızlıca karıştırarak soğutmadan servis tabağına alın. Üzerine pişirdiğiniz eti biraz sulu olacak şekilde dökün. Yemeden önce mutlaka çekilmiş tane karabiber eklemeyi unutmayın.


1 yorum: