25 Temmuz 2013 Perşembe

ÇİKOLATA PARÇALI KURABİYE



MALZEMELER
 
1 paket margarin
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı parça çikolata
 
4 su bardağı un
 
 
YAPILIŞI
 
 
Margarin ve toz şekeri karıştırın. Krema kıvamına gelince, çikolata parçaları hariç diğer malzemeleri ekleyin. Kurabiye hamuru hazır olunca parça çikolataları ekleyin ve iyice yoğurun. Küçük parçalar alarak yuvarlayın ve üzerlerine  biraz bastırarak yassı bir görünüm verin.
 
 
İsterseniz parça çikolataları hamurun içine katmadan da yapabilirsiniz. Önce kurabiyeleri yaparak her parçayı çikolatalara hafifçe bastırarak üzerlerine yapışmasını sağlayabilirsiniz.
 
Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 Bu ölçülere göre toplam 30 adet kurabiye çıkıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder