16 Temmuz 2013 Salı

SOĞUK ÇORBA

 
 
 
MALZEMELER
 
1 su bardağı nohut
 
1 su bardağı aşurelik buğday
 
3 su bardağı kadar yoğurt
 
konserve mısır
 
taze nane
 
tuz
 
karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
Nohut ve buğdayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün. Yoğurdu yeteri kadar suyla açarak ayrandan biraz daha koyu olacak şekilde kıvamını ayarlayın. Tuzunu ve biberini atın. Haşladığını nohut ve buğdayı, konserve mısırı ekleyin. En son üzerine incecik kıydığınız taze naneyi ilave edin ve karıştırın. Servis yaparken isteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder