12 Temmuz 2013 Cuma

KABAK YEMEĞİ

 
 
 
 
MALZEMELER
 
4  adet kabak
1 adet soğan,
2  adet domates
yarım çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
taze nane
2 diş sarımsak
2-3 su bardağı su
sıvıyağ
Tuz. 
 
YAPILIŞI
 

Soğanı yemeklik doğrayın ve biraz sıvıyağda kavurun, içine rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Salçayı da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip 5 dk kadar pişirin. Doğradığınız kabakları  ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 5-10 dk pişirin. Bulgur  ve suyunu ekleyip bulgur pişene ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edin.
 
 
Afiyet olsun:)
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder