12 Temmuz 2013 Cuma

MUZLU PASTA

 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı tepeleme un
içine koymak için yeterince muz
 
 
Krema Malzemeleri
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
200 gr krema
 
 
Dış kaplama malzemesi
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
***Önce  yumurtanın beyazlarını kar gibi oluncaya kadar mikserle çırpın.
 
 Sarılarını da şekerle birlikte ayrı bir kapta çırpın. Diğer malzemeleri de  yumurta sarısının içine ekleyerek çırpmaya devam edin.  Bu karışımı yumurta beyazı ile karıştırın. Karıştırma işlemini yaparken spatula kullanın ve yumurta aklarının sönmemesine dikkat edin.

***Hazırladığınız  kek karışımını istediğiniz bir kalıba döktükten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında  pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.

***Krema için pudingi 2,5 su bardağı süt ile pişirin ve ılınması için bir kenara alın. Ilındıktan sonra içine kremayı katıp, mikserle çırpın. Krem şantiyi de sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
***Soğuyan keki  ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz  katları sade sütle ıslattıktan sonra, kremadan bolca ara kata sürün ve üstüne muz dilimlerini aralıksız yerleştirin. Kekin diğer yarısını da sütle ıslattıktan sonra üstüne kapatın.
***Artan krema ile pastanın üstünü tamamen kaplayın ve yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra, kremanın üstünü krem şanti ile kaplayın ve bolca hindistan cevizini pastanın üstüne yayın.
***Üstünü dilediğiniz şekilde, krema veya şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Ben damla çikolatalarla süsledim. Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.
 
 
Afiyet olsun








 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder