16 Temmuz 2013 Salı

PATLICAN KEBABI

 

 
MALZEMELER
 
2 adet bostan patlıcanı
 
250 gr kıyma
 
3 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
SOS İÇİN
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 su bardağı su
 
 
YAPILIŞI
 
Patlıcanları bir parmak genişliğinde halkalar halinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Daha sonra kurulayarak kızartın.
 
Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Daha sonra fırın tepsisine dizin. Patlıcanların üzerini çatal yardımıyla çukurlaştırın
 
Ayrı bir tavada kuru soğanı soteleyin ve kıymayı ekleyerek kavurun. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri, doğranmış maydanozu, tuz ve baharatları ekleyin ve pişirin.
 
 Patlıcanların üzerine hazırladığınız harcı eşit miktarda bölüştürün.
 
Üzerlerine halka şeklinde doğranmış domates dilimlerini dizin.
 
Ayrı bir kasede salçayı su ile ezin ve patlıcanların üzerine gezdirin. Fırında yarım saat kadar pişmesi yeterli. Suyu kaynamaya başlayınca pişmiş demektir.
 
Afiyet olsun:))
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder