20 Mayıs 2013 Pazartesi

ISLAK KEK

MALZEMELER
1.5 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından biraz fazla süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Un, kabartma tozu ve tarçın hariç diğer bütün malzemeyi karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı alarak ayırın. Kalan karışıma un, kabartma tozu ve tarçını ilave edin. Mikserle çırpın. Yağlanmış kalıba dökün ve önceden ısınmış fırında pişirin.


 Ayırdığınız 1 bardak kek karışımına 1 bardak soğuk süt ekleyin ve karıştırın. Fırından çıkardığınız kek biraz soğuduktan sonra üzerine gezdirin ve çekmesini bekleyin.





 Soğuduktan sonra servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder