23 Mayıs 2013 Perşembe

ŞAKŞUKA

 

 
MALZEMELER
 
2 adet patlıcan
 
2 adet kabak
 
2 adet patates
 
2 adet domates
 
2-3 diş sarımsak
 
yarım demet maydanoz
 
pul biber
 
tuz
 
YAPILIŞI
 
Kabak, patlıcan ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp sırayla sebzeleri kızartın ve bir kenarda bekletin. Domatesleri rendeleyin, sarımsağı ince kıyın, maydanozu ince ince doğrayın. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırıp sarımsak, maydanoz, domates, tuz ve pul biberi ilave edin. Kısık ateşte sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.

 
Kızarttığınız sebzeleri derin bir servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız domates sosu ile kaplayın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
 

1 yorum: