8 Mayıs 2013 Çarşamba

KUZU KULAĞINDAN YOĞURT ÇORBASI

 
 
 
MALZEMELER
 
3  su bardağı kadar yoğurt
 
2 çorba kaşığı un
 
1 yumurta
 
500 gr. kuzu kulağı
 
2-3 diş sarımsak
 
1 lt. su
 
 
YAPILIŞI
 
 
Çorbayı yapacağınız tencereye suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Bu arada yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın, içine ezilmiş sarımsağı da ekleyin. Kaynayan suya tuz atın ve yoğurtlu karışımı ilave  ederek karıştırın. Kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin. En son incecik kıydığınız kuzu kulaklarını ekleyin ve pişmeye bırakın. Kaynayıp biraz koyulaştıktan sonra servise hazır demektir. Üzerine kızgın yağda yaktığınız kırmızı toz biber gezdirin.
 
Not: Eğer çorba fazla koyulaşırsa içine kaynamış sıcak su ilave ederek isteğinize göre açarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder